Leica-objektiver til normale priser

Leica har lansert Summicron-SL 35mm og 50mm ASPH som er overraskende rimelige.
Det er ikke hver dag det kommer rimelige objektiver fra Leica, så da er det ekstra stas når det skjer.

I dag har Leica lansert to Summicron-SL-objektiver på 35mm og 50mm f/2 ASPH. Disse objektivene er mindre og rimeligere enn tidligere versjoner, og den vesentlige forskjellen er at de er Summicron og ikke APO-Summicron. I praksis mer enn halverer det prisen og vekten på objektivet.

APO står for apokromatisk, og brukes om en type sliping av glass for å unngå fargefeilbrytninger. Moderne desingmetoder gjør det lettere å unngå dette, og noe av det kan rettes opp i objektivprofiler kameraet og etterbehandlingsprogrammer kan bruke. Derfor er det ikke like avgjørende som før å ha slikt glass i objektivene.

De to objektivene ser like ut og veier begge 370g. Du bør derfor kunne bruke dem om hverandre på en gimbal, uten å måtte rekalibrere mellom objektivbytter.

Prisen for 35mm blir 26 000 kroner, mens 50mm havner på 23 000.

De nye objektivene kommer også som kit-objektiv til SL2 og SL2-S. Det gjør at du faktisk kan få et Leica SL-system til ganske overkommelig pris.

Leica SL2-S med den nye Summicron-SL 50mm vil koste 69 990 kroner, og da er prisen plutselig sammenliknbar med mange andre kamerasystemer. Kanskje noe å tenke på?

Kittene kommer i salg i dag, mens objektivene i løsvekt kommer senere i vår. Der har vi ikke fått nøyaktig informasjon fra Leica.
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu