Favoritter fra Bildekritikken

Et klassisk bybilde der lys, skygger, komposisjon, detaljer og farger spiller sammen til en større helhet
Ukas bilde er tatt av Walter Schøffthaler og heter «På tur i Gamlebyen». Bildet er en klassisk komposisjon med pittoreske hus rammet inn av en allé som kaster spennende skygger. Det er flere brudd i harmonien som skaper liv i bildet: Fargene på husene harmonerer godt og det oransje brytes av det blå på garasjedøra. Det blå huset brytes av den røde benken og den tomme alléen brytes av fotgjengeren på venstre side.

Sammen gir dette en harmoni med nok brudd til å gjøre det interessant, uten at det blir urolig. Det lave lyset som lager skyggene over veien gir bildet et romantisk anstrøk.

Dette sier Walter selv om bildet: Det er jo ingen hemmelighet at jeg tar en «tur til Gamlebyen» rett som det er, siden bydelen er spekket med motiver for en fotograf. Siden GDPR nå må stenger for en god del gatebilder med mennesker som kan identifiseres, må man bruke andre komposisjoner. Vedkommende bilde bæres i hovedsak av det sterke sidelyset, med lange skygger på tvers. Ellers er jo innfartsåren til Gamlebyen (som bildet viser) nok så fotogen med husrekken der.
Ellers så sier jo underteksten til bildet ganske mye – min helmanuelle Zeiss 135mm f/2 Apo Sonnar T* ZF.2 og stativ. Jeg bruker egentlig objektivet feil. Det er berømt for sin ekstraordinære skarphet og myke Bokeh på f/2, men jeg omgås ikke motiver som passer til f/2 - vanlig landskapet er meg nok nærmestKlikk her for å se bildet i bildekritikken.

Eller gå hit for å se alle de siste bildene som er lagt inn.

Alle medlemmer på Foto.no kan laste opp bilder og kommentere i bildekritikken. Det koster ingenting å bli medlem
Foto: Walter Schøffthaler - På tur i Gamlebyen
På tur i Gamlebyen
Foto: Walter Schøffthaler

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu