Hva Skjer-Kalenderen gir en oversikt over alle kurs/konkurranser/workshops/utstillinger som er rapportert inn til foto.no. Foto.no gir nå tilgang til de som arrangerer kurs/workshops eller driver utstillingslokaler å publisere selv rett til denne oversikten. Kontakt redaksjonen på desk@foto.no for å finne ut mer.
Når: 02.06 - 02.07
Vi starter en ny konkurranserunde. Tema er Gatefoto, og konkurransen går gjennom sommeren, og du kan, som vanlig, vinne et gavekort på 2000 kroner.
Les mer »
Sted: Fotografiens Hus, Oslo OSLO
Når: 25.05 - 25.06
I utstillingen Bror på Fotografiens Hus 25. mai - 25. juni, inviteres publikum til et innblikk i ungdommers hverdag på Holmlia - en hverdag utenfor de store overskriftene.
Les mer »
Når: 16.02 - 31.12
Arbeidet med utvalget til utstillingen Av natur startet med et spørsmål: Hvordan påvirker vår tids klima- og naturkrise den kamerabaserte kunstens forhold til sitt motiv?
Les mer »
Fotografisk mentorprogramFotografering - Generell fotografering
Når: 17.01 - 13.06
Har du satt deg fotografiske mål for 2023? Da er dette mentorprogrammet noe for deg. Jeg vet hvor vanskelig det er å holde fokus og å gjennomføre målene du har satt deg. I en hektisk hverdag hjelper jeg deg med å nå målene du har satt deg.
Les mer »
Fotokurs "Bildet" med Terje Skåre starter 25/5Fotografering - Generell fotografering
Sted: Oslo
Når: 25.05 - 08.06
- Innhold/Komposisjon/Kreativitet - Et fotokurs med det visuelle i fokus der målet er økt bevissthet rundt motivet og visualiseringen fram til det ferdige bildet. Et kurs for den som vil komme et steg videre i prosessen med å ta bedre bilder.
Les mer »
Sted: Senja
Når: 21.12.22 - 06.08
Fotograf Arnfinn Johnsen har samlet sine kunnskaper til en super-workshop på Senja i august 2023. Arnfinn er født og oppvokst på Senja, er godt kjent med landskapet og vil dele sine opplevelser, erfaringer og kunnskaper med deg.
Les mer »
Workshop Fuglefjell Finnmark 2023Fotografering - Natur og dyr
Når: 01.06 - 07.06
7 dagers workshop / fotokurs på Alta folkehøgskole, Alta, Norge, med 3 dagers tur til fuglefjellet på Loppa øy og 2 dager/kvelder med brushane på 70 grader N. Vi vil gi deg spennende, lærerike og avkoblende dager under midnattsola!
Les mer »

Fotoworkshop på Veiholmen/SmølaFotografering - Landskap
Når: 18.08 - 21.08
Spennende fotoworkshop på Veiholmen, norges vestligste fiskevær, i Smøla kommune.
Les mer »
Jazzfoto-workshopAnnet - Annet
Sted: Molde Jazzfestival
Når: 17.07 - 22.07
På workshopen får du muligheter til å fotografere musikere fra inn og utland på lik linje med proffene. Lære redigering i Lightroom, foredrag og personlig oppfølging på årets Jazzfestival i Molde uke 29!
Les mer »
Foto-workshop USA – jan/feb 2024Fotografering - Natur og dyr
Sted: Arizona
Når: 23.01.24 - 06.02.24
Let your American Dream come true! Gi deg selv 14 dager med fotografering og naturopplevelser i solstaten Arizonas kjente og mindre kjente naturperler!
Les mer »
Når: 08.10.24 - 22.10.24
La din amerikanske foto-drøm bli virkelighet! Gi deg selv 14 dager med fotografering og naturopplevelser i kremen av USAs nasjonalparker; Bryce, Zion, Arches, Canyonlands samt Monument Valley og Valley of the Gods!
Les mer »
Når: 03.07 - 07.07
Fotograf Olav Erik Storm tar deg med på 5 kreative fotodager med ett nytt tema hver dag. Det blir utflukter til spennende lokaliteter, personlig oppfølgning inne og ute, ny inspirasjon og fotoglede.
Les mer »
Når: 30.06 - 02.07
Opplev hvordan små motiver kan gi deg store opplevelser. Makrofotografering åpner en ny og spennende verden. På kurset får du hjelp til å utnytte kamera for nye blinkskudd.
Les mer »
Når: 05.06 - 06.06
Lær de smarte triksene med Photoshop og skap litt magi med bildene dine! Dette er et kurs som passer for deg som ønsker å legge et godt grunnlag for å bli dyktig innen bildebehandling med Photoshop. Kurset går over 2 dager og vi bruker mesteparten av tiden til praktisk øving.
Les mer »
Workshop i macrofotograferingFotografering - Generell fotografering
Når: 21.06 - 23.06
Macrofotografering er nesten som å befinne seg i en annen verden. Detaljer du kanskje aldri hadde lagt merke til dukker opp og naturens underverker blir synlig på en spennende og ny måte. Gjennom en to dagers workshop i macrofotografering får du kunnskap og inspirasjon til å skape spennende fotokunst av de små ting i naturen.
Les mer »
Når: 10.07 - 16.07
I Nordland ligger noen av de mest magiske landskapsområder i Europa – Marmorslottet, Láhko nasjonalpark og Svartisen. Marmorslottet er et sant eventyr når det gjelder geologiske formasjoner og Láhko nasjonalpark er en relativt ukjent perle som byr på kilometervis av geologiske kunstverk som er blitt til gjennom tusener og millioner av år. Nasjonalparken er den største forekomsten av alpin karst i Europa– og her kan du vandre rundt med kamera og fange naturens egne kunstverk. Bli med på et fotoeventyr i noe av det mest unike Europa har å by på.
Les mer »
Foto tur med kano på IsterenFotografering - Natur og dyr
Når: 07.06 - 11.06
Bli med Øyvind Martinsen på foto tur med kano på Isteren 7-11 juni, 2023!
Les mer »
Fotokurs på DovreFotografering - Natur og dyr
Når: 21.09 - 24.09
Bli med Øyvind Martinsen på fotokurs på Dovre 21-24 september, 2023!
Les mer »
Når: 13.09 - 18.09
Høstfargene i Finnmark er som regel på topp i midten av september, og få steder er de mer intense enn nettopp her! Legg til nordlys over Finnmarksvidda så er motivet komplett! Tur til storslåtte Sautso – NordEuropas største Canyon!
Les mer »
Workshop i dyrefotograferingFotografering - Natur og dyr
Sted: Hunnebostrand
Når: 25.08 - 27.08
Velkommen til en fullpakket fotohelg med inspirasjon og læring i vakre Bohuslän! Jeg tilbyr en arena for å lære mer om å fotografere dyr og natur – og vi har base på Nordens Ark ved Hunnebostrand. Her finnes utrolige fotomuligheter – og vi skal få med oss så mye vi klarer i løpet av en helg. Du får anledning til å fotografere amurtiger, snøleopard, persisk leopard, asiatisk villhund, jerv, gaupe og ulv – og mye mer!
Les mer »
Færder nasjonalpark workshopFotografering - Landskap
Når: 30.06 - 02.07
Fotoworkshop i Vestfold: Jeg inviterer til en tre dager lang workshop hvor vi fordyper oss i komposisjon og fototeknikk fra tidlig til sent. Workshopen holdes i sin helhet i det vakre landskapet i Færder nasjonalpark. En herlig kombinasjon av naturglede og fotoglede!
Les mer »
Fotoworkshop på Ivanssons BilskrotFotografering - Generell fotografering
Når: 17.06 - 18.06
Fotoworkshop på Ivanssons Bilskrot: Denne fotoworkshopen er spesielt rettet mot fotointeresserte som ønsker å utvikle seg videre innen komposisjon og fotografisk fortellerteknikk forøvrig. Du vil få tett oppfølging under arbeidet i feltet og målet er å veilede deg til å skape presise og gode komposisjoner. Vi bruker mye tid på hvert bilde og setter sammen bildene til en helhetlig bildefortelling i ettertid. [Båstnäs, 17.–18. juni 2023.]
Les mer »
Oppdag Oslo med kamera!Fotografering - Generell fotografering
Sted: Oslo
Når: 23.06 - 25.06
Fotoworkshop i Oslo: Bli med på en annerledes og inspirerende fotoworkshop hvor du utfordres til å se Oslo på nye måter – gjennom ditt eget kamera. I løpet av en helg utforsker vi bylandskapet og menneskene og du blir utfordret på din fotografiske kreativitet fra start til mål. Denne workshopen spesielt nyttig hvis du føler at fotograferingen din har lett for å gå i vante spor. [Oslo, 22.–24. juni 2023.]
Les mer »
Færder nasjonalpark workshop 2023Fotografering - Landskap
Sted: Tjøme
Når: 09.06 - 11.06
Bli med på fotoworkshop i vakre Færder nasjonalpark! Her finner du spennende kystlandskaper med svaberg, klipper, jettegryter og bølger som slår mot land. Workshopen varer en helg og du får anledning til å jobbe med komposisjon og lys både på dagtid og ved solnedgang. Du får også mulighet til å være ute i naturen sammen med andre fotointeresserte og tilbringe hele helgen i "fotobobla".
Les mer »
Når: 21.09 - 18.04.24
Et ett-årlig program for deg som ønsker å utvikle deg som portrettfotograf, enten du jobber dokumentarisk, i studio, utendørs eller med Fine Art portrettering, med fotobok og utstilling. Den enkelte deltakers utvikling settes i høysetet, og du vil få hjelp til å finne din egen fotografiske stemme og perfeksjonere det tekniske, både når det gjelder konsept, lyssetting, fotografering og redigering.
Les mer »
Sted: Oslo
Når: 14.06
Dette er et rent praktisk fotokurs over en kveld som handler om å finne og bruke det eksisterende LYSET der du er, naturlig lys eller kunstig lys – som portrettlys. I dette tilfellet det eksisterende lyset langs gata i byen.
Les mer »
Sted: Oslo
Når: 05.06 - 12.06
Dette er et praktisk kurs i makrofotografering med nyttig bildegjennomgang på siste kurskveld. Bli med inn i et spennende univers der man glemmer tid og sted! Slipp kreativiteten løs!
Les mer »
Fotoworkshop Villajoyosa, SpaniaFotografering - Landskap
Sted: Villajoyosa, Spania
Når: 18.10 - 22.10
Fargerikt, genuint og historisk Workshop’en holdes i den vakre, lille kystbyen Villajoyosa en halv time fra Alicante, en herlig “kardemommeby”.
Les mer »
Fotoworkshop på IslandFotografering - Landskap
Når: 18.09.24 - 22.09.24
Vulkanøya Island – Eventyrlig vakker med varme kilder og dramatisk natur!
Les mer »
Fotoworkshop på FærøyeneFotografering - Landskap
Sted: Færøyene
Når: 06.09 - 10.09
To fotografer ønsker deg velkommen til fotoworkshop med læring, opplevelser og et helt spesielt landskap. Vi har reist Færøyene på kryss og tvers for å finne de beste fotostedene, og – ja – vi er blitt forelsket. De høye klippene hvor det smale fossefallet vaier i vinden på sin lange vei helt ned til havet. På toppen av klippene er det helt grønt og sauene beiter som de alltid har gjort. Den lille viken med de gamle husene med gress på taket. Her er det 10 fastboende, en liten kirke og en magisk utsikt utover fjorden.
Les mer »
Fotoworkshop på Veiholmen, SmølaFotografering - Landskap
Når: 18.08 - 21.08
Spennende fotoworkshop på fiskeværet Veiholmen, Smøla en av norges største og mest særegne øygrupper.
Les mer »
Sted: Panama i Mellom Amerika
Når: 08.05.24 - 21.05.24
Bli med Øyvind Martinsen på fotoreise i regnskog i mai 2024!
Les mer »
Åpne uskalert versjon i eget vindu